Omgeving

De camping ligt aan een van de mooiste fietsroutes van Drenthe naast het natuurgebied de Onlanden in de omgeving treft u naast de vele mooie Drentse fietsroutes vele bezienswaardigheden, de camping is gelegen tussen de stedendriehoek Groningen, Assen en Drachten.

Vele bezienswaardigheden treft u in de nabijgelegen dorpskernen in de gemeente Noordenveld. In Roden treft u onder andere het “speelgoedmuseum en de grootste kampeerwinkel van Nederland “de Vrijbuiter”. Het dorp Leek is zowel per weg (fietsafstand 5 km) als ook via het water goed te bereiken. Zeker een bezoek waard is het “Landgoed Nienoord”. Er is een grote speeltuin, een kinderboerderij en miniatuurtreinen op een van de grootste spoorwegmaquettes van Nederland. Tevens biedt het landgoed een subtropisch zwemparadijs genaamd “Zwemkasteel Nienoord”.

De stad Groningen wordt door vele mensen gezien als een van de gezelligste steden van Nederland. In 2005 is Groningen uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. De grootste stad van het Noorden biedt vele mogelijkheden op het gebied van winkelen, cultuur en uitgaan. Op cultureel gebied kunt u bijvoorbeeld denken aan het Groninger Museum of voor een gezellige avond in het onlangs verbouwde Martinaplaza, waar u regelmatig kunt genieten van Nederlandse topproducties. Ook beschikt de stad over een tweetal schouwburgen. Wilt u de stad eens vanuit een heel ander perspectief bekijken, beklimt u dan eens de Martinitoren in het hart van de stad op de Grote Markt. Bij mooi weer kunt u genieten op een van de vele gezellige terrassen die de binnenstad u biedt.
Het bruisende uitgaansleven in Groningen is zeker een bezoekje waard, u treft hier onder andere de grootste kroeg van Europa.

In de hoofdstad van Drenthe, Assen, treft u onder andere het “Drents Museum”. Assen heeft mede zijn bekendheid te danken aan de races op het TT-circuit. Jaarlijks trekt dit grootste sportevenement van Nederland, circa 100.000 toeschouwers. Tevens zijn rondom dit evenement tal van activiteiten en diverse podia met bekende artiesten.

Drachten is een gezellige Friese stad waar u in de zomer kunt genieten van tal van culturele activiteiten op het nieuwe Museumplein in het hartje van de stad. Op de Dam treft u het Carillon met 37 carillonklokken die elk heel uur te horen zien. In het dorpje Oudega in de gemeente Drachten staat een Romaanse kerk uit het jaar 1090.

In minder dan 1 uur rijden zou u ook de volgende plaatsen kunnen bezoeken:
• Nieuweschans (bronnenbad)
• Pieterburen (zeehonden crèche)
• Het waddeneiland Schiermonnikoog